Penyanyi dan juga pelakon popular, Nur Fazura Sharifuddin menyifatkan perkahwinannya dengan aktor terkenal tanah akhir, Fattah Amin memberikan kebahagiaan sebenar kepada dirinya.

Bintang utama filem Pisau Cukur berusia 34 tahun itu berkongsi keseronokkan melalui pengalaman baru walaupun mengakui masih kekok kerana masih dalam peringkat menyesuaikan diri dengan fasa baru hidupnya itu.

“Saya wanita paling bahagia ketika ini kerana mengahwini lelaki seperti Fattah Amin. Memang dialah lelaki saya nantikan selama ini. Saya tahu, dia lelaki yang baik, rapat dengan keluarga dan menyayangi kanak-kanak.

‘Memang agak kekok pada mulanya, tetapi selepas mula membuat kerja rumah seperti memasak, membasuh, mengemas termasuk memotong kukunya, baru saya dapatkan sesuaikan keadaan itu sepenuhnya,” katanya.

Tambahnya lagi, dia dan Fattah jarang berenggang lama walaupun terikat dengan komitmen kerja.

Loading...

“Macam mana nak berpisah kalau pergi bilik air pun sudah rindu,” katanya sambil ketawa.

Fazura bagaimanapun masih belum bersedia untuk menimang cahaya mata disebabkan faktor kerja ketika mengulas mengenai perancangan keluarganya bersama Fatah yang meletup melalui siri drama Suri Hati Mr. Pilot dan Hero Seorang Cinderella.

“Kalau ditanya mengenai anak, kalau boleh kami nak tangguh dulu kerana masing-masing memang sibuk sehingga tahun depan. Lagipun, biarlah kami habiskan masa bersama dulu.

“Begitupun, kalau ditakdirkan Tuhan nak bagi awal, kami takkan tolak rezeki yang diberikan,” katanya yang turut memberitahu bahawa bakal ke United Kingdom dan beberapa lagi destinasi lain bagi berbulan madu.

Menurut Fazura, 34, dia kini tidak lagi kesunyian kerana sudah mempunyai lelaki bergelar suami yang akan menemani hidupnya.
“Sekarang dah tak sunyi lagi, ada teman menemani hari-hari saya dan apa boleh saya katakan kehidupan kami berubah sepenuhnya. “Mulanya agak kekok juga sebab dah bersuami, tetapi lepas membuat kerja rumah seperti memasak, membasuh, mengemas, saya dah rasa boleh sesuaikan keadaan.

“Mujurlah Fattah banyak membantu dan kami sama-sama belajar kehidupan sebagai suami dan isteri,” katanya kepada kami.
Fazura di temui semasa pelancaran aplikasi sosial One Music di Hotel Hilton, Kuala Lumpur pada Isnin.

Fazura dan Fattah bernikah dalam sebuah majlis tertutup di sebuah hotel di ibu negara pada 27 November lalu.
Dalam pada itu, Fazura berkata, dia menggunakan bulan ini sebagai peluang untuk meluangkan masa bersama suami tercinta. Ujarnya, memandangkan Fattah sedang berehat daripada penggambaran, suaminya itu akan menemani dia bekerja.
“Sekarang Fattah sedang berehat, jadi dia lah yang akan menemani saya kemana-mana sahaja.

Fazura bergandingan dengan Anggun dalam lagu terbaharu mereka berjudul The Good is Back. “Ini peluang untuk kami meluangkan masa bersama dan gunakan waktu yang ada sebaik-baiknya,” katanya yang bakal berlepas berbulan madu di United Kingdom tidak lama lagi.

Pasangan sama cantik sama padan ini selamat diijabkabul dalam majlis tertutup di sebuah hotel terkemuka di Kuala Lumpur pada 27 November lalu, sekaligus menamatkan gosip yang bertiup kencang dalam kalangan peminat mengenai status hubungan mereka.

Sumber : BH Online

Loading...